معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی، گفت: ایران جایگاه سوم تولید عسل در جهان را دارد، اما فرآورده‌های ارزآورتر از زعفران وجود دارد که هنوز به آن نپرداخته‌ایم و بازار جهانی با برند سایر کشورها پر شده است.
مرتضی رضایی معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی امروز در جشنواره روز جهانی زنبورعسل که در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: ایران سالانه ۹۰ هزار تن عسل به ارزش ۳ هزار میلیارد تومان تولید می‌کند و هزار تن هم به کشورهای دیگر صادر می‌کند.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در عین حال گفت: زنبور عسل فرآورده‌های دیگری غیر از عسل دارد که بسیار ارزشمند است و ما در بازارهای جهانی در این زمینه کاری نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه هر یک کندو می‌تواند ژل رویال به ارزش ۳۵۵ دلار تولیدکند، گفت: این قیمت‌ها با ارزش‌تر از زعفران است و اگر ژل رویال تبدیل به مواد آرایشی و درمانی شود ارزش آن چند صد برابر خواهد شد.

رضایی همچنین گفت: زهر زنبور عسل هم بسیار ارزشمند است و هر گرم آن ۸۰ دلار ارزش دارد و در بازارهای جهانی مبادلات آن در حد میلی‌گرم انجام می‌شود و متأسفانه کشور ما در این حوزه‌ها هیچ کاری نکرده است و بازارهای جهانی با برند سایر کشورها مانند آمریکا پر شده است.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حوزه صنعت زنبور عسل بسیار برای کشور سودآور است، گفت: ارزش صادراتی آن می‌تواند با ارزش‌تر از بسیاری محصولات دیگر مانند زعفران باشد.

وی همچنین گفت: ارزش ۹۰ درصد زنبور عسل به خاطر عملیات گرده‌افشانی است و ۱۰ درصد ارزش آن در تولید عسل و فرآورده‌های آن نهفته است به طوری که زنبور عسل در تولید یک سوم غذایی جهان نقش دارد.

رضایی با اشاره به آخرین سرشماری سال ۹۷، گفت: در کشور ۸ میلیون و ۴۳۴ کلونی و ۸۵ هزار زنبورستان وجود دارد که ۱۳۸ هزار نفر به طور مستقیم در آن شاغل هستند.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در کشور سالانه ۹۰ هزار تن عسل، ۱۴۶۰ تن موم، ۱۲۲ تن گرده و ۳٫۴ تن ژل رویال تولید می‌شود.

وی سرانه تولید عسل را ۱۱۱۰ گرم، سرانه مصرف عسل را ۱۰۷۹ گرم و میزان صادرات را هزار تن عنوان کرد و گفت: ارزش تولیدات عسل کشور ۳ هزار میلیارد تومان است.

رضایی با بیان اینکه تولید عسل در کشور مصداق اقتصاد مقاومتی است، گفت: در این صنعت کمترین وابستگی و بیشترین ارزش افزوده وجود دارد.

*تدوین سند توسعه زنبور عسل

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت جهاد کشاورزی برای تولید عسل، گفت: سندی با ۷ محور تدوین شده و اجرای آن تا سال ۱۴۰۴ هدف‌گذاری شده است در این سند به تضمین کیفیت محصولات، افزایش و بهره‌وری تولید، افزایش توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالا، حفظ و تنوع ژنتیکی، بازارهای صادراتی، تحقیق، آموزش و ترویج، کاهش ریسک و افزایش تاب‌آوری صنعت تأکید شده است. http://www.foodna.ir

یکبارمصرف،دستکش یکبار مصرف، روپوش یکبارمصرف، کاور کفش، کاور کفش یکبار مصرف، کاور دست، دستکش فریزری، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبارمصرف،دستکش یکبار مصرف، روپوش یکبارمصرف، کاور کفش، کاور کفش یکبار مصرف، کاور دست، دستکش فریزری، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف،یکبارمصرف،دستکش یکبار مصرف، روپوش یکبارمصرف، کاور کفش، کاور کفش یکبار مصرف، کاور دست، دستکش فریزری، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف، یکبار مصرف، یکبارمصرف،

Leave a Comment